30 Aralık 2016 Cuma

EVDE YAPIMI SAÇ MASKELERİ

Zeytinyağı Maskesi

İçindekiler: 5 yemek kaşığı zeytinyağı,1 yumurta, bone.

Hazırlanışı: Yumurta ve zeytinyağını bir kapta çırpıp saçınıza uygulayın. Bone veya streç film le saçınızı sarın. 15 dk bekledikten sonra saçlarınızı bol suyla durulayın. Malzemelerin tamamen akıp gitmesi için kepeğe karşı etkili şampuanları tercih edebilirsiniz. Bu maskeyi sadece zeytinyağını kullanarak'ta yapabilirsiniz.



Bal Ve Zeytinyağı Maskesi

İçindekiler: 3  yemek kaşığı zeytinyağı,2 yemek kaşığı bal, bone.

Hazırlanışı: Zeytinyağ ile balı birbirine karıştırın ve oluşan karışımı saçınıza uygulayın. Saçınıza bu karşımı uyguladıktan sonra bone ile saçınızı örtün.15 dakika sonra saçınızı şampuanla yıkayınız.


Yıpranmış Saçlara Özel

İçindekiler: 1 adet muz, birkaç damla badem yağı

Hazırlanışı:Muz ile badem yağını iyice karıştırınız. Daha sonra saç dersine masaj yaparak uygulayınız.15 dakika bekledikten sonra maden suyu ile birlikte saçınızı durulayın. Ardından şampuanla yıkayınız.


Bal Ve Süt Maskesi

İçindekiler: 1 çorba kaşığı bal ve yarım fincan tam yağlı sütü karıştırın ve saç derinize masaj yapın. 15 dakika bekleyin, ardından şampuanla yıkayın.


Farkettiyseniz tercih ettiğim ve kullandığım maskeler de çoğunlukla bal ve zeytinyağı var. Bal ve zeytinyağını tercih etmemin asıl sebebi 1001 derde deva olmalarıdır.



Sormak istediğiniz sorularla yada merak ettiklerinizle ilgili instagram blogum birtekrimelim yada
E-mail adresim esrailerigider@hotmail.com dan bana ulaşabilirsiniz. Yorum kısmına önerilerinizi bırakmayı unutmayın 👍🏻
Kendinize iyi bakın 👋🏻😘😻 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder